Gândeşte şi trăieşte frumos!


Timeea de când se ştie a fost curioasă, a dorit să înglobeze cât mai multă informaţie, să fie ea însăşi o bibliotecă, pentru a se desăvârşi ca fiinţă umană. Prin urmare, a citit mult, a gândit mult, a analizat mult, a şi aplicat ceea ce a gândit şi toate acestea reprezentau viaţa ei şi se simţea foarte bine făcând ceea ce-i place.

Totul a pornit de aici: din moment ce suntem înzestraţi cu conştiinţa, putem gândi, avem puterea de a alege. Putem vizualiza, putem analiza, putem reacţiona. Desigur, contează cum, cât de bine realizăm toate acestea. Dar constienţi fiind de alegerile noastre, putem trăi fericirea adevărată, iar Timeea voia să o simtă, să o trăiască. Fericirea adevărată, pentru că există şi o falsă fericire dată de cele mai multe ori de lucrurile trecătoare şi goale, fără esenţă. Iar fericirea se ştie că nu este egală sau sinonimă cu a zâmbi, cu a râde tot timpul, de parcă am fi într-o stare care mai degrabă ne-ar trimite cu gândul la problemele psihice, ci fericirea înseamnă a ne bucura de viaţă, a trăi cu toată fiinţa, a ne hrăni cu lucruri benefice, compatibile cu sistemul propriu de gândire, în armonie cu noi înşine. A arăta că eşti fericit la comandă (ataşarea unei măşti), de dragul de a fi văzut aşa, de a creşte în ochii unora sau din orice alte motive ascunse, începi să sădeşti un rău interior. Şi dacă la început nu-ţi dai seama de gravitatea pe care ţi-o produci, cu timpul începi să simţi consecinţele, dar să nu mai ştii de la ce a pornit totul, trăind într-o atât de groasă ceaţă.

Astfel, Timeea, alegând conştient şi punând în practică ce şi-a dorit, cu claritate, sinceritate, bunătate, a trăit la început fericirea cu sine însăşi, căci fericirea ei nu trebuia să depindă de cineva anume. Pentru a putea fi fericit trebuie să îţi dai tu singur voie, pentru că în fond, nu te opreşte nimeni, şi în plus, vei fi un exemplu pentru cei din jurul tău, arătându-le că se poate. Dar de câţiva ani, fericirea nu s-a mai rezumat doar la ea, pentru că nu mai era doar a ei, era a lor.

Silviu este sufletul ei pereche. Au fost colegi şi au absolvit împreună Facultatea de Filosofie. Evident, filosofiile asemănătoare de viaţă i-au apropiat. Mergeau amândoi în biblioteca universitară, citeau în acelaşi timp cărţile, le analizau, expunându-şi apoi fiecare ideile şi astfel anii de studenţie parcă treceau ceva mai uşor. Când ai un prieten bun, care te sprijină, care îţi este alături şi la rândul tău procedezi şi tu la fel cu acesta, nu se poate atinge decât succesul.

Ieri s-au împlinit 3 ani de când cei doi sunt căsătoriţi, căci după facultate şi-au dat seama nu doar că sunt foarte buni prieteni, ci se şi iubesc sincer, neputând sta departe unul de celălalt. Aşa că şi-au unit sufletele, inimile, filosofiile în faţa ofiţerului stării civile şi în faţa naturii. Şi pentru că Timeea a considerat mereu că nu doar femeile trebuie să primească cadouri atunci când sunt evenimentele speciale din viaţă şi care ţin de cuplu, s-a gândit să caute un cadou special, potrivit soţului său. De-a lungul timpului, în mare parte cadourile fuseseră cărţi, dar acum a încercat să mai schimbe registrul şi a ales cu încredere dintre atâtea cadouri pentru bărbaţi, obiecte de artă. Când i-a oferit cadoul, Silviu a fost de-a dreptul surprins de alegerile rafinate ale soţiei sale: binecunoscuta statuetă de bronz "Gânditorul" a lui Auguste Rodin, pentru că în fond de aici a pornit totul şi le va aduce mereu aminte de ei, alături de un set de scris cu pană, suport şi călimară, numai bune pentru a doua carte pe care Silviu o va publica şi la care încă mai lucrează, dar şi pentru viitoarele cărţi. Da, obiecte care rămân pentru totdeauna, iar Timeea a ştiut că n-ar fi reuşit atât de bine fără MyMan.ro cu ale sale diverse cadouri de artă şi nu numai.


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015, proba nr. 6


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Când visul prinde viaţă

...

Curăţenie la puterea 2015