Şcoala pentru o Românie Verde
Şcolăriţa Ioana s-a întrebat de foarte multe ori "Oare ce pot să fac cu atâtea caiete?". Nu ştia pe unde să le mai depoziteze, pentru că unele dintre ele, fiind din anii şcolari trecuţi, nu îi mai foloseau. După fiecare an şcolar aduna cel puţin 30 de caiete, plus reviste de care într-un final se plictisea, şi pentru că dulapul său se umplea până la refuz nemaiavând loc pentru cele noi, şi-a zis că trebuie neapărat să găsească o soluţie inteligentă, ştiind că aruncatul nu este o metodă care rezolvă problema, ci o înrăutăţeşte. A învăţat de la părinţii săi, dar şi la orele de educaţie civică cât de importantă este ecologia nu numai în spaţiul în care trăieşte - casa, ci şi la nivel de oraş, de ţară.
Soluţia a fost găsită la şcoală când a aflat de la profesorii săi despre programul ecologic Şcoala pentru o Românie Verde, un program care aduce beneficii tuturor şcolilor, grădiniţelor, liceelor din România care reciclează. Şi nu reciclează doar hârtie, ci şi pet-uri ori doze de aluminiu, toate foarte periculoase pentru mediu.
Se ştie că un pet se degradează în câteva sute de ani. Aşadar, chiar dacă pare mai comod, aruncarea pet-urilor afectează mediul şi cel mai bine ar fi să le colectăm, căci se pot refolosi. Prin reciclarea hârtiei salvăm copacii, stopăm defrişarea. De asemenea, ajutăm la tipărirea
de cărţi, caiete noi, economisim energie, reducem încălzirea globală, iar problema depozitării deşeurilor este rezolvată.
Ajută şi tu instituţiile de învăţământ din localitatea ta să recicleze, iar acestea îşi vor moderniza sălile de clasă, vor împărţi rechizite pentru elevii săi, mai ales acelora care provin din familii defavorizate, ş.a. în funcţie de nevoile pe care le are. Astfel, pentru fiecare 2 tone de hârtie predată, şcolile primesc câte 200 lei, plus premii lunare de 1.000 euro. Fiecare
instituţie de învăţământ poate fi susţinută în acest demers de către
firme, corporaţii, asociaţii, instituţii locale. Informaţiile detaliate
se găsesc la această adresă: http://www.zibo.ro/staticpages/Recicleaza-hartie-in-beneficiul-scolilor-din-Romania-453.
Prin urmare, Ioana a înţeles că nimic nu trebuie să se piardă ci să se transforme. A venit a doua zi cu pachetul de hârtie, l-a predat, aşa cum au făcut toţi elevii şi profesorii şcolii sale, şi puţin cu puţin s-a făcut mult. N-a uitat să dea de veste şi vecinilor, prietenilor săi, explicându-le că reciclând contribuim la sănătatea noastră, dar şi la bunăstarea şcolilor din România.
Aceasta este o campanie de promovare susţinută de S.C. ECOPIM RECYCLING S.A.
Imi place foarte mult articolul tau. Multumim frumos.
RăspundețiȘtergereCu drag! Mă bucur! :)
Ștergere