Rapid şi curat cu prosopul de hârtie utilizat!
Petre Ionescu este bucătar şef şi mai nou... manager. A
preluat frâiele unui restaurant cu specific tradiţional românesc, căci dorinţa
de a merge mai departe pe ramura pe care o îndrăgea, plus experienţa vastă în
ale gastronomiei şi în ale banquetingului, îl recomanda, aşa că a reuşit să găsească
uşor un nou loc de muncă.
În prima zi, a analizat foarte bine bucătăria, locul în
care avea să desfăşoare cea mai mare parte din activitate, căci în concepţia
lui, şi managerul trebuie să muncească cot la cot cu proprii angajaţi. În cele
din urmă, a hotărât să vină cu schimbări acolo unde era cazul, începând de la
meniu până la produsele de igienă şi
curăţenie, acestea din urmă fiind nelipsite dintr-o bucătărie profesională
şi nu numai, astfel încât totul să fie în conformitate.
Primul eveniment care trebuia realizat avea să fie o
nuntă de 120 de persoane, iar Petre şi-a pus la punct echipa de bucătari, dar
şi pe cea de ospătari, în vederea pregătirii preparatelor dorite de proaspeţii însurăţei
şi a multor alte aspecte de ordin organizaţional, într-un timp optim. Astfel, făcând
un inventar, materia primă pentru preparate era completă, tacâmurile, serviciile
de condimente, feţele de masă, elementele de decor erau şi ele complete. Constatase
că doar ceva mai lipsea: prosoapele. Bucătăria nu-i bucătărie fără prosoape,
căci fără ele e greu să întreţii curăţenia, şi pentru că nu-l mulţumeau cele
din material textil, care oricum se murdăresc foarte repede iar spălarea şi
uscarea lor necesită timp, a solicitat producătorii
de hârtie igienică, dând comandă de prosoape
de hârtie, prosoape
pliate, hârtie igienică, produse mult mai la îndemână şi mult mai sigure
din punct de vedere sanitar, atât pentru personal cât şi pentru clienţi.
Activitatea din bucătărie era în plină desfăşurare: aragazele
aprinse toate erau, fripturile sfârâiau, mixerele dansau frumos în vasele de
inox realizând cele mai pufoase creme pentru torturi şi prăjituri, iar cuţitele
pe tocătoare rapid se mişcau, căci dexteritatea era una dintre calitaţile
importante ale unui bucătar, iar Petre acompania foarte frumos totul. Şi orice
produs care s-a prelins sau era în plus la montatul în farfurie, cu prosopul
de hârtie imediat se făcea curat şi activitatea mai departe mergea fără nicio
problemă.
Ospătarii erau de asemenea în plină activitate:
pardoseala era spălată de la un capăt la celălalt, iar scaunele, mesele, toate
erau perfect curăţate, apoi alineate şi îmbrăcate în cele mai frumoase naproane
şi moltoane, şi la final au realizat aerisirea sălii.
În ziua evenimentului, însurăţeii cât şi ceilalţi
invitaţi, au fost plăcut impresionaţi de elementele de decor ale
restaurantului, de mise-en-place-ul perfect, de calitatea servirii
preparatelor şi a băuturilor, de curăţenia ce nu doar se vedea, se şi simţea. Fiecare
invitat avea locul lui la masă, iar prosoapele de hârtie le-au fost foarte
utile la fiecare preparat servit, şi mai ales atunci când mirii, în momentul servirii tortului, care este
elementul de nelipsit de la orice nuntă, au preferat să se joace cu frişca pe
obrajii rumeni de emoţie, de dragoste, aşa că pentru a nu murdări mai mult
decât obrajii, au folosit prosoapele de hârtie cu succes.
La sfârşitul evenimentului, Petre era mai mult decât
mulţumit de ceea ce realizase, pentru că a început cu dreptul, nu a întâmpinat
probleme, şi asta datorită organizării corecte pe care a pus-o la cale cu
fiecare angajat în parte, dând în final dovada că sunt o echipă bine unită, aşa cum ar trebui să existe în fiecare unitate de alimentaţie şi nu numai. Acum
era timpul pentru curăţenie generală, şi desigur, pregătirea
pentru noul eveniment cu tot ce era nevoie.
Articol scris pentru SuperBlog 2014, proba nr. 8
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Te ascult! :)