Concept Liber - un blog liber
Concept Liber - un titlu care m-a atras de la prima vizualizare ducându-mă cu gândul către o persoană care îşi expune propria perspectivă, are propriile principii, iar eu apreciez acest gen de persoane care spun lucrurilor pe nume şi care sunt sigure pe ceea ce fac. Persoana din spatele acestui blog, se numeşte Adela. Realizează o treabă minunată, demnă de urmat, aduce astfel şi altora din ceea ce a învăţaţ şi o felicit pentru asta! Noi două avem în comun gustul pentru psihologie! :)
Aşa cum bine a precizat pe blogul ei, am hotărât să ne promovăm reciproc blogurile, pentru că ''prea multe bloguri de calitate și prea puțin cunoscute; prea multe bloguri ce promovează rahaturi și exagerat de populare, având în vedere prestația lor de zi cu zi.'' De ce facem asta?! Noi considerăm înainte de toate, folositoare aceste articole şi credem că astfel de subiecte ar trebui mai intens promovate.
Iată şi câteva articole ale Adelei foarte interesante şi de care sunt convinsă că vă vor place. Sunt însoţite de o mică descriere şi de către un link pentru articolele integrale..
In primul rand, un individ ipocrit, inselator, se recunoaste destul de usor: vorbeste mult despre el si despre toate cate le poate face, tine sa evidentieze inca de la bun inceput cat de mult apreciaza asta si cealalta, plus de asta, orice subiect ati aborda, mereu se ajunge la capitolul despre el, mai subtil sau mai pe fata.
E atat de trist sa vezi un om cat de tare se chinuie sa se prefaca in fata lumii fericit, implinit, usurat, realizat. Inconjurat mereu de multi ochi, este cineva dependent de lumea exterioara, dar “un catelus speriat de tunete, ascuns sub pat” in fata singuratatii ce se asterne cand luminile se sting, cand ramane doar el cu propria persoana, fara ca nimeni sa-l sustina.
De ce tindem sa facem altora, ceea ce altii ne-au facut noua? E o satisfactie ascunsa adanc in subconstient, aceea de a observa in chinuri o fiinta umana, aceleasi chinuri pe care le-am trait noi, avand vaga impresie ca ne vom simti mai bine, in schimb, tot ceea ce vom reusi sa facem e sa inversam rolurile si tot acolo se va ajunge, la acelasi sfarsit. Credem ca daca incercam sa fim mai buni decat ei, adica exact cum eram inainte, vom cadea din nou in plasa. Dar oare asta e miscarea corecta? Asta doar va duce la un lant interminabil, in care ne vom razbuna la nesfarsit pe oricine ne iese in cale. “Razbunarea e arma prostului.“, se spune.
Din ce m-am documentat pana acum, mai precis din Motivatie si Personalitate, de A. H. Maslow,dar si din experienta proprie, exista doua categorii mari si late de comportamente, comportamentul de confruntare cu situatiile, motivat, si cel expresiv, nemotivat. Cel de confruntare cu situatiile este invatat si presupune existenta unui scop, in mare parte actionam in mod constient si ne putem controla actiunile, in schimb cel expresiv este spontan, incontrolabil si lipsit de scop.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Te ascult! :)